Ekonomistart

Sajten ekonomistart.se skriver om ekonomi på ett smartare sätt. Här finns det tips för alla att tillgå, från privatpersoner till företag. De skriver om flera olika typer av lån, olika kreditkortslösningar, generell fakta kring privatekonomi och företagets ekonomi, hur du gör för att få cashback på allt du handlar och hur du bäst sparar pengar.
Sidan tar upp ekonomi ur ett brett perspektiv och det finns flera matnyttiga artiklar att läsa om.

Ett av de allra största ämnena på sidan är sparande, allt från hur du kommer igång med ditt sparande, vilken form av sparande som passar just dig bäst och hur du gör för att spara pengar till barnen.

För att börja spara behöver du först och främst ha en överblick över din ekonomi. Du behöver ha koll på vad du har för inkomster och utgifter och vad du därmed har möjlighet att spara. På så sätt får man också kontroll över vart pengarna går varje månad och vad man eventuellt kan spara in på eller skippa helt.
Ett sätt att spara pengar på är att sätta in pengar på ett vanligt sparkonto på sin bank. Detta ger dock väldigt låg, eller ingen, avkastning och pengarna sjunker i värde i takt med inflationen. Ett annat alternativ är att lära sig att investera i fonder eller aktier. Där kan pengarna växa med tid och du kan till och med få utdelning om du har utdelningsaktier.
För att veta vilken sparform som passar dig bäst måste du också veta vad du sparar till och hur lång sparhorisont du har. Om du ska spara på lång sikt är börsen ett alternativ medan ett kortsiktigt sparande gör sig bättre på ett sparkonto.

Det finns flera åtgärder du kan ta till för att på ett enkelt sätt få mer pengar över varje månad. Till exempel kan man se över sin energiförbrukning och vara noga med att släcka lampor och stänga av elektronik som inte används. Ett annat tips är att sänka inomhustemperaturen ett par grader och ta kortare duschar i kallare vatten.
Det klassiska tipset med matlådor är inte heller att glömma, att planera sin mat och inte äta ute så ofta.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*