Avanza

Avanza är en svensk bank och en av Sveriges största nätmäklare för digital aktiehandel. Tillsammans med Nordnet har de varit den dominerande aktören online. Aktiehandeln sker uteslutande via nätet. Avanzas hemsida är mycket lättanvänd för såväl nybörjare som de med mer erfarenhet av aktiehandel. Här kan du läsa mer om vad Avanza erbjuder sina kunder.

Kostnadsfria konton

Avanza erbjuder olika typer av konton med olika avgifter. Deras kostnadsfria investeringssparkonto, vanligtvis förkortat ISK, är det vanligaste kontot. Ett ISK-konto används för att spara i aktier, fonder och andra värdepapper. Det finns många fördelar med ett ISK-konto, bland annat att du inte betalar vinstskatt eller behöver deklarera affärerna. Hos Avanza tar det endast tre minuter att öppna ett ISK-konto om du har BankID.

Avanza erbjuder även ett sparkonto för buffertsparande. Här kan pengarna växa på kontot. Räntan är 0 %. De erbjuder även sparkonto+ med utvalda samarbetspartners för kunder som vill ha ränta på pengarna.

Stort utbud av aktier & fonder

Avanza erbjuder olika sparformer och ett stort utbud av fonder och aktier. På deras fondtorg kan över 1300 fonder handlas och kunderna har tillgång till över 15 000 börshandlade produkter. Tillgången begränsas inte till enbart den svenska börsen utan även börserna i Norden, Europa, USA och Kanada inkluderas i utbudet. Här finns även fonder som täcker in samtliga regioner i världen. Även trackers och ETF:er kan handlas hos Avanza.

Investera billigt

Avanza erbjuder många möjligheter att investera billigt i världens index. Avanza Global är världens billigaste globalfond med endast 0,11 % i total avgift. Genom att investera i denna sprids riskerna över 23 marknader i 11 olika branscher. Även Avanza Emerging Markets och Avanza USA är billiga indexfonder med endast 0,29 % respektive 0,17 % i total avgift. Den som inte vill investera i en fond helt utan avgifter kan välja Avanza Zero som är en indexfond som följer Stockholmsbörsens 30 mest handlade aktier.

Användarvänligt & informativt

En av de stora framgångsfaktorerna är att Avanza är mycket användarvänligt. Deras hemsida är enkel och lättnavigerad. Det är lätt att hitta det man söker efter tack vare ikoner och filtreringsverktyg. Dessutom har de olika sätt utbilda och informera sina kunder, bland annat via Avanzapodden.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*